Så tar du dig med färja till Estland – Bästa resmålen att besöka

Att ta sig till Estland med färja är inte bara en prisvärd och bekväm resa, utan erbjuder också en unik möjlighet att se Östersjöns vackra vyer. Estland, med sin rika historia, charmiga gamla städer och vackra natur, är ett perfekt resmål för alla som söker en minnesvärd upplevelse. I den här guiden kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för att planera din resa till Estland med färja, samt vilka destinationer du absolut inte får missa under din vistelse.

Planera din färjeresa till Estland

Det finns flera olika färjelinjer som trafikerar mellan Sverige och Estland, samt mellan Finland och Estland. De mest populära avgångarna från Sverige går främst från Stockholm till Tallinn, med alternativ att välja mellan dag- och nattavgångar. När du bokar din resa är det viktigt att överväga vilken tid på dygnet som passar bäst för dig, samt vad du prioriterar under själva färjeresan – till exempel komfort eller pris. En av de stora fördelarna med att resa med färja är möjligheten att ta med sig sitt eget fordon. Detta gör att du har friheten att utforska Estland i din egen takt, utan att behöva oroa dig för lokaltransport eller bilhyra på plats. Dock är det viktigt att boka bilplats i förväg, då dessa snabbt kan ta slut, särskilt under högsäsong. Ombord på färjorna finns det gott om bekvämligheter att nyttja. Allt från restauranger och barer till shopping och underhållning. Det finns även olika typer av hytter att välja mellan, beroende på hur mycket komfort du önskar.

Tallinn – En historisk pärla

Din resa till Estland börjar förmodligen i dess huvudstad, Tallinn. Tallinns gamla stad är en av de bäst bevarade medeltida städerna i norra Europa och står med rätta med på UNESCOs världsarvslista. Här kan du promenera på kullerstensgator omringade av historiska byggnader, imponerande kyrkor och mysiga kaféer. Se till att besöka Toompea-slottet, som erbjuder en fantastisk utsikt över hela staden. En annan höjdpunkt är Alexander Nevsky-katedralen, ett exempellöst mästerverk av rysk ortodox arkitektur. För en unik upplevelse kan du även besöka KGB-museet, som ger en inblick i Estlands sovjetiska förflutna.

Pärnu – En idyllisk kuststad

Om du söker sol och bad på din resa till Estland är Pärnu det perfekta resmålet. Staden är känd för sina långa sandstränder, härliga spa-anläggningar och den avslappnade atmosfären. Under sommarmånaderna förvandlas Pärnu till Estlands sommarhuvudstad, med ett rikt utbud av festivaler, konserter och andra evenemang. Ta en promenad längs den vackra strandpromenaden, njut av en härlig måltid på någon av de många restaurangerna, eller varför inte unna dig en behandling på något av stadens berömda spa. Pärnu är även ett utmärkt utgångsläge för att utforska den omgivande naturen, inklusive Soomaa nationalpark, känd för sina unika kärr och flodlandskap.

Saaremaa – En ö med unik natur och kultur

Estlands största ö, Saaremaa, är väl värd ett besök för den som söker en mix av vacker natur och intressant historia. Här hittar du orörda stränder, urgamla skogar och charmiga små byar. Ön är även känd för sin unika vindkvarnskultur, med flera välbevarade exemplar spridda över hela ön. Ett måste är ett besök till borgen i Kuressaare, som stammar från 1200-talet och idag inhyser Saaremaa museums huvudutställning. Här kan du lära dig mer om öns fascinerande historia, från vikingatid till nutid. Glöm inte heller att ta dig tid att njuta av den lokala maten, som kännetecknas av färska, lokala ingredienser och traditionella recept som gått i arv i generationer. Att resa till Estland med färja är en upplevelse i sig, men det är först när du utforskar landets många vackra och intressanta platser som resan verkligen börjar. Oavsett om du är ute efter historiska sevärdheter, natursköna upplevelser eller bara en avkopplande tid vid havet, har Estland något att erbjuda för alla. Planera din resa idag och upptäck allt det fantastiska som väntar på dig i denna pärla vid Östersjön.