Bästa badplatserna på Medelhavets öar att upptäcka med färja

Malta en pärla i Medelhavet

Malta är en liten men betydelsefull ö som ligger mitt i Medelhavet. Med sin rika historia, pittoreska landskap och vackra stränder är det en plats som är värd att utforska. Stränderna i Malta är kända för sitt kristallklara vatten och mjuka, gyllene sand. Mellieha Bay, också känd som Ghadira Bay, är den största och mest populära stranden på Malta. Här möts du av långgrunda vatten som gör det perfekt för familjer och de som älskar att simma. Ett annat härligt badställe är Golden Bay, som ligger i nordvästra delen av ön och erbjuder fantastiska solnedgångar och en rad vattensporter.

Kreta Greklands största ö

Kreta är Greklands största ö och ett måste för alla som älskar havet. Förutom sin långa och fascinerande historia, är Kreta också känd för sina imponerande kustlinjer och badplatser. Elafonissi Beach är kanske en av de mest kända av dem alla. Stranden är berömd för sitt rosa sand och turkosa vatten, vilket gör det till ett idealiskt resmål för ett dagligt äventyr. Balos Lagoon är en annan fantastisk plats på Kreta som erbjuder en exotisk känsla med sitt glänsande vatten och vita sandstränder. För de som söker mer avskildhet kan Seitan Limania Beach vara ett perfekt val med sitt dramatiska landskap och avskilda läge.

Sardinien Italiens dolda skatter

Sardinien, Italiens näst största ö, är känd för sina fantastiska stränder och unika naturlandskap. La Pelosa Beach är en av de mest ikoniska stränderna här, belägen i den nordvästra delen av ön. Det kristallklara vattnet och den vita sanden gör det till ett paradis för badare. En annan viktig badplats är Cala Luna, som ligger på östkusten. Denna strand är känd för sin halvmåneform och de imponerande kalkstensklipporna runt den. Costa Smeralda i nordöstra Sardinien är också ett område som är värt att utforska, med sina exklusiva orter och lyxiga atmosfär.

Balearernas hemligheter

De baleariska öarna i Spanien erbjuder också några av de mest spektakulära badplatserna i Medelhavet. Ibiza är naturligtvis känd för sitt pulserande nattliv, men ön erbjuder också fantastiska stränder som Cala Comte, där turkost vatten och fantastiska solnedgångar är en del av upplevelsen. Mallorca, den största av de baleariska öarna, är hem till Playa de Muro, en familjevänlig strand med finkornig sand och långgrunt vatten. För den som söker avskildhet är Menorca ett fantastiskt val med sina lugna vikar och kristallklara vatten som Cala Macarelleta. Sammanfattningsvis erbjuder Medelhavets öar en mängd olika badplatser som passar alla typer av resenärer.

Oavsett om du vill njuta av lyxen på Costa Smeralda, utforska de historiska landskapen på Malta, eller dansa natten bort på Ibiza, finns det något för alla. Färja är ett utmärkt sätt att ta sig runt och upptäcka dessa fantastiska platser, vilket ger dig friheten att utforska i din egen takt.