Kategorier
Uncategorized

CBD Olja för att lindra psoriasis patienter?

Vid UC Davis Health, docent i dermatologi, studerar Jason E. Hawkes en potentiell användning av CBD olja för att lindra Psoriasis. Han har sett patienter som lider av psoriasis och överväger CBD olja som en alternativ eller kompletterande behandling.

CBD Olja och cannabisblad

Vad är psoriasis?

Så vad är egentligen Psoriasis? Det är ett kroniskt och inflammatoriskt tillstånd som påverkar kroppens immunsystem. Det orsakar röda, fjällande fläckar på huden och inflammation i hela kroppen.

Patienter med psoriasis löper också högre risk att utveckla andra tillstånd som hjärtsjukdomar, stroke, njursjukdom och sömn- och andningsproblem.

Symtom som morgonstelhet, trötthet, svullna fingrar och tår och smärta i leder drabbas av upp till 30% av patienterna som också har psoriasisartrit.

Vad är CBD?

Cannabinoider utgör mer än 80 av de mest biologiskt aktiva kemikalierna i cannabisväxten. Cannabidiol, eller CBD, är en av dessa cannabinoider. De kan ha många biologiska effekter, inklusive psykologiska, antiinflammatoriska och antioxidanteffekter.

Kan det hjälpa mot psoriasis symptom?

Många som lider av psoriasis upplever fortfarande klåda och smärta trots de många effektiva systemiska och aktuella behandlingarna. Patienter med detta tillstånd har funnit lättnad genom en rad alternativa behandlingar, inklusive CBD -produkter.

De potentiella riskerna och fördelarna med cannabis-härledda produkter har bara berörts av det medicinska samfundet. Det är viktigt att överväga de biokemiska effekterna av CBD på kroppen. Många faktorer påverkar effekterna av CBD på kroppen, såsom leveranssätt (topisk applicering, oralt intag, inandning), dosen eller koncentrationen av cannabis cannabinoiden eller kemikalierna som isoleras i en specifik växtstam.

Patienter med ett framstående hudtillstånd utsätts också för stigmatisering och andra psykosociala konsekvenser. CBD olja kan potentiellt ha fördelaktiga psykologiska effekter, såsom ångestreducering. De antiinflammatoriska effekterna cannabinoider kan övervägande hjälpa till att minska den psykiska bördan av psoriasissjukdomar.

Hur påverkar CBD olja kroppen?

Vi kan använda CBD för att ersätta kroppens cannabinoidsystem, även känt som Endocannabinoid System. Det är här CBD interagerar i specifika vävnader och nervsystemet för att producera ett brett spektrum av fysiologiska effekter som minskad inflammation, smärtlindring, sömnstimulering, ökad aptit och minskad ångest.

Cannabis-härledda produkter kan minska effekten av psoriasis-drabbade på deras liv genom att hjälpa dem med specifika symptom som klåda, smärta eller sömnsvårigheter. Medicinsk forskning fortsätter att avslöja de effekter cannabinoider som CBD har på vår hälsa och kropp.

Vilka är de potentiella riskerna med CBD olja produkter?

Det saknas lite forskning om bestämning av riskerna med CBD eller andra cannabis-härledda produkter för patienter som lider av psoriasis eller andra inflammatoriska hudsjukdomar. Men forskare fortsätter att öka sin förståelse. Tidigare kliniska studier har varit något informativa och tyder på att det åtminstone finns potentiella risker, särskilt för patienter med psoriasissjukdomar.

Flera studier har associerat CBD och andra cannabis-härledda produkter med ökade komplikationer med hjärtsjukdom, fetma och diabetes, fet leversjukdom.

Patienter med psoriasis bör vara medvetna om potentiella komplikationer från cannabisprodukter. Högdos eller systemiskt cannabisintag är farligare än andra leveransmetoder, till exempel aktuell CBD olja.

Vad kan psoriasispatienter göra om de överväger CBD behandling?

Det är avgörande att göra din egen forskning först, innan du kommer till en slutsats. För att bättre förstå cannabislandskapet bör patienter som överväger alternativa eller holistiska medicinska behandlingar för kroniska tillstånd ha öppna diskussioner med sin vårdgivare. Innan du försöker CBD är det viktigt att leta efter produkter som har ett gott rykte och transparenta ingredienslistor.

Vi rekommenderar att patienter som lider av psoriasis söker resurser från etablerade medicinska organisationer samt patientföresvarsgrupper för att fatta välgrundade beslut. Riktlinjer för cannabisanvändning för att bekämpa psoriasissjukdom arbetas fram av NPF (National Psoriasis Foundation).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *