Kategorier
Uncategorized

Invandring utanför officiellt förfarande kriminaliserat av Storbritannien

När ett stort antal människor fortsätter att passera från Frankrike till Storbritannien i små båtar, försöker de brittiska regeringsmännen att avskräcka från denna illegala invandring. En ny lag kommer att kriminalisera asylsökande som passerar Engelska kanalen.

Dessa invandrare kommer från Afrika, Sydasien och Mellanöstern. Många flyr från fattigdom eller konflikter.

Engelska kanalen är 30 km bred vid den smalaste punkten. Överbelastade uppblåsbara joller transporterar invandrare över världens mest trafikerade sjöfart. Enligt brittiska och franska underrättelser organiserar mänskliga smugglernätverk överfarterna. De tar ut cirka $ 3000 per person.

Invandring till Storbritannien

Frankrike har skickat ut polis till kusten för att förhindra illegal invandring. Men kusten är för stor för att de ska kunna stoppa alla avgångar. Internationell lag kräver att invandrare förs till land när de har kommit in i brittiska vatten.

Förra månaden passerade 430 personer gränsen på en dag. Totalen för 2021 uppgår till cirka 8500. Denna data sammanställd från statlig statistik och kommer från PA Media (tidigare Press Association). Detta antal är mycket högre än totalen för 2020, där 8 461 personer gjorde havet passerar över hela året.

Priti Patel pratar om att stoppa invandringen

Inrikesminister, Priti Patel, uttalade i parlamentet att regeringen skulle vidta åtgärder mot invandring. Hon talade om människohandel, smugglare och kriminella gäng som använder vårt asylsystem för att få in invandrare.

Dessutom sa hon att antalet invandrare som försöker ta sig över från Frankrike har ökat betydligt.

Kritiker säger att denna nivå av invandring till landet inte är ovanlig. Bridget Chapman, volontär från Kent Refuge Action Network, stöder invandrare som passerar kanalen. Chapman förklarade för VOA att även om det finns en illusion av fler människor som passerar kanalen, är de faktiska siffrorna faktiskt nere. Det är helt enkelt att sättet de kommer på har förändrats. Den brittiska regeringen använde miljoner för att befästa Calais hamn (i Frankrike), vilket gör det svårare för människor att komma fram med lastbil. Folk har bytt till mindre båtar. Det spelar ingen roll om du korsar kanalen med små båtar, i en kylbil eller genom att hålla fast vid en HGV -axel, det är farligt.

Ett uttalande gavs om hur viktigt det är att alla har rätt att söka asyl i vilket land som helst. Det krävs en bättre lösning på detta problem så att ingen känner att de måste riskera sina liv. Chapman sa att det finns sätt att göra detta, inklusive att öka antalet flyktingar som accepteras via vidarebosättningsvägar och möjligheten till ett humanitärt visum som gör det möjligt för asylsökande att passera kanalen på ett regelbundet, säkert sätt.

Controversy with Royal National Lifeboat Institution

Tvisten har utbrott om Storbritanniens välkända sjöräddningsorganisation Royal National Lifeboat Institution (RNLI). Kritiker hävdar att välgörenhetsorganisationen tillhandahåller en ”taxi” -tjänst till Storbritannien. RNLI har försvarat deras handlingar.

”När vi sjösätter livbåtar arbetar vi enligt internationell sjölag. Detta säger att vi är tillåtna och skyldiga att ta oss in i alla vatten, oavsett om de är områden för sök-och-räddningsändamål. När det gäller att rädda dem som försöker för att korsa kanalen ifrågasätter vi inte deras motiv, var de befinner sig eller ens deras ursprung. ” I ett uttalande sa Mark Dowie, VD för RNLI att allt vi behöver är att hjälpa dem.

Enligt regeringen bör invandrare söka asyl i vilket land de besöker vid ankomsten. Den föreslagna lagstiftningen skulle göra dem som söker invandring i Storbritannien utanför den lagliga metoden till kriminella. De kan tjäna upp till fyra år bakom galler för brottet.

Förra veckan fördömde en kommitté av brittiska lagstiftare de förhållanden under vilka nyanlända invandrare bodde i Dover. Under ett besök på en invandring mottagning såg vi kvinnor med mycket små barn och spädbarn som sov på tunna madrasser på ett golv.

Bridget Chapman från Kent Refugee Action Network sa att vedergällning inte kommer att avskräcka invandrare.

Invandring politiken bryter mot internationell lag?

Det är ett brott mot internationell lag. Enligt Genèvekonventionen har människor rätt att söka asyl i vilket land de än väljer. Det är mycket straffbart. Det är som att människor tvingas lyssna på tuffa konversationer för att inte få Storbritannien att verka välkomnande. Hon sa att det inte kommer att hindra folk från att komma till Storbritannien

Storbritannien har också gett Frankrike 75 miljoner dollar för att stärka polisarbetet längs den franska kusten för att fånga invandrare. Detta är utöver de 39 miljoner dollar som det donerade förra året.

Frankrike begärde att Europeiska unionen skulle utföra spaningsflyg ovanför Engelska kanalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *